tirsdag 29. juni 2010

Ankomst Yap


Odd-Erik , Federated States of Micronesia, Yap - 27. juni

Endelig framme på Yap, sent i går kveld ankom vi øya på en liten flyplass og ble møtt av to yndige piker med bastskjørt og vi fikk blomsterkranser som ble overrakt oss, fine flettede palmeblader med små duftende blomster i.

Vi hadde ikke booket hotell på forhånd så vi ble stående igjen mens nesten alle dro avgårde. Vi fikk imidlertid hjelp av en grei mann som ringte etter en bil fra et hotell vi hadde sett oss ut, ESA Osean Wiew, og straks ble vi hentet og kjørt til døra. Et lite hotell ved strandkanten av en liten bukt rett ved hovedstaden på øya. Veldig små forhold her, en fem minutters gange inn til et slags sentrum med et handelssentrum under samme tak, en havn og noen offentlige bygg. Og det er det hele, faktisk mindre enn Bjørkelangen (OEs hjemsted).


I dag har vi vært i kirken, gått langs landeveier, og slappet av på rommet. Det er veldig fuktig varmt her, og et har vært noe sol i dag. Vi har sett en av Yaps store attraksjoner, de store steinpengene. På vår lille søndagstur fant vi disse rett ved veien, underlig å se disse mannshøye steinene med store hull oppstilt ved veikanten.

Nå regner det, og vi har tenkt oss ut for å ta ettermiddags te/kaffe på øyas beste hotell Traders Ridge.